Ana içeriğe atla

Papercraft ne ki?

Kağıt sanatı desek abartı oluyor, kağıt işi diyebiliriz belki. Karantina zamanlarında çocuklar sevinsin, ben de oyalanayım diye başladığım süreç; "elleme ona", "dikkat et bozacaksın", "bıraaak" nidalarımla, yükseklere konumlandırdığım "proje" ler ürettiğim bir hale geldi.

Kısaca; eskilerin bildiği, gazetelerin verdiği kartondan ev, araba, hayvan, cami vb evde babamıza zorla yaptırdığımız maketlerin zamane versiyonu papercraft denen şey. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örnekler 8

 

İşin internet tarafı

Internette türkçe bilgi bulmak imkansız gibi bir şey. Bir başka bloga rastlamıştım galiba adresini hatırlamadığım. Bu yüzden yapmamız gereken googleda "papercraft +aradığımız modelin ingilizcesi" (Örnek papercraft +horse) şeklinde arama yapmak. Karşınıza 2 dosya türü çıkıyor; pdf ve pdo. Pdf yi bilmeyen yoktur zaten, ben foxit kullanıyorum pdf dosyaları için. Pdo ise pepakura (papercraft kelimesinin telaffuzundan uydurulmuş bir kelime gibi geliyor şah mat / check mate, demokrat / demir kırat gibi) adlı bir programla açılıyor. Pdf ler genelde daha az detaylı, renksiz büyük ürünlerin dosyaları oluyor. Pdolar ise daha detaylı, daha gerçekçi, çoğunluğu kendinden gerçekçi dokulu ürünler oluyor. Örnek vermek gerekirse pdf dosyası ile yaptığım bir ürün (ürün kelimesini sevemedim başka bir şey bulmalıyım)